Blad-stalen

Op deze pagina vindt u de samples van vrijwel alle blad soorten. Fenix, Hout, en keramiek.

Bent u op zoek naar een product op maat of persoonlijk advies? Klik dan hier.

Fenix & Brut glas

Tip: Klik op de ”afbeelding” om de afbeelding te vergroten

Keramiek

Tip: Klik op de ”witte pijltjes” en swipe door stalen heen

Hout stalen

Tip: Klik op de ”witte pijltjes” en swipe door de stalen heen

Houtsoorten

Eiken is een van de meest gebruikte en bekendste houtsoorten. Hard en sterk hout, maar toch makkelijk te bewerken. Voor de tafelbladen van de DYYK-collectie wordt Europees hout gebruikt. De tafelbladen worden met zorgvuldigheid in Nederland geproduceerd. Hout is en blijft een natuurproduct: ieder blad is dus uniek. Wij hebben geen invloed op het aantal ‘noesten’ in een blad.

Notenbladen worden gemaakt van Amerikaans noten. Het selecteren en verwerken van het hout gebeurt op dezelfde manier als bij de eikenhouten bladen. Ook noten bladen worden in Nederland geproduceerd.

Hout is onderhevig aan schommelingen in de luchtvochtigheid en kan gaan ‘werken’. Belangrijk is dat de luchtvochtigheid in de omgeving stabiel is. Ook kan hout door blootstelling aan ultravioletlicht verkleuren. Het is dan ook niet verstandig om een houten tafel in direct zonlicht te plaatsen.


Lak of olie

Bladen kunnen worden afgewerkt met lak of olie – of onbehandeld


Beschermende mat lak

Met de lak combineren we grotendeels de natuurlijke looks van een olieafwerking met de praktische bescherming van een lak. Nadelig is dat de lak meer glans geeft en minder krasvast is. Die krasjes kunnen worden behandeld. Maar het blad moet licht opgeschuurd worden en vervolgens weer opnieuw gelakt. De vettige vlekjes die ontstaan kunnen makkelijk worden verwijderd. Vochtige glazen vormen op zich geen probleem, maar het is niet verstandig deze een nacht op tafel te laten staan.

Een natuurlijke olie finish

Een met olie afgewerkt blad heeft jarenlang een mooi, natuurlijk uiterlijk, maar vergt meer onderhoud en aandacht dan een gelakt blad. Het blad moet regelmatig behandeld worden met een nieuwe laag olie. En voorzichtigheid is gewenst bij het gebruik van vochtige glazen in verband met kringvorming.

Er zijn verschillende middelen beschikbaar om die kringen weer uit het blad te krijgen. Bij geoliede bladen zijn kleine krassen vrij eenvoudig weg te schuren, waarna het blad opnieuw in de olie gezet kan worden.